040 337-028 dv.jpcelica@gmail.com

“LAVIĆI”

mlađa mješovita jaslička skupina

1-2 godine

Upoznajte nas

“LAVIĆI” KROZ KOLOVOZ

Kroz mjesec kolovoz nastavili smo s ljetnim aktivnostima. Zbog godišnjih odmora i manjeg broja djece boravili smo zajedno s odgojnom skupinom „Pandice“. Kroz likovne aktivnosti izrađivali smo 3D sunce od krep papira i plastelina i morske rakove od papirnatih košarica. Krajem kolovoza oslikali smo svoje japanke te limunadu s kockicama leda.

Puno vremena proveli smo na svježem zraku u hladovini, te se igrali razne igre. Za vrijeme boravka na dječjem igralištu, djeca su se upoznavala i družila s djecom iz starijih odgojnih skupina. Tako su djeca usvajala nova pravila ponašanja, nove pojmove i nove pokretne igre.

Svježi i odmorni spremni smo za nove avanture u novoj pedagoškoj godini.

“LAVIĆI” KROZ SRPANJ

Mjesec srpanj proveli smo boraveći zajedno sa skupinom „Pandice“ zbog manjeg broja djece. Sve planirane aktivnosti provodili smo zajedno.

Kroz različite likovne tehnike izrađivali smo morsko dno, ribe, morske zvijezde te akvarije s ribama. Izrađenim radovima ukrasili smo naš pano i hodnik.

Puno vremena boravili smo na svježem zraku gdje smo provodili razne istraživačke i zabavne aktivnosti. Djeca su proučavala otapanje leda pomoću šećera i soli. Najzanimljivija aktivnost bila je oslikavanje leda pomoću vodenih boja u kojoj su se djeca najduže zadržala. Također, isprobali smo vožnju oslikanih brodova po vodi.

Novitet kojeg smo isprobali ovoga mjeseca je bio „doručak na terasi“ koji se djeci jako svidio, pa smo zaključili da bismo ga mogli više puta provoditi u ljetnim mjesecima.

“LAVIĆI” KROZ LIPANJ

Mjesec lipanj započeli smo izradom leptira i pčela u raznim likovnim tehnikama. Izgled navedenih kukaca proučavali smo kroz razne edukativne sadržaje. Prilikom boravka na svježem zraku, promatrali smo ih na travi i cvijeću. Nadalje smo oslikavali ljetno voće kao što su jagode i lubenice.

Prvi dan ljeta obilježili smo izradom ukrasa za hodnik. U suradnji s odgojnom skupinom „Zvjezdice“ izradili smo šarene meduze i hobotnice te morsko dno.

Uz pjesmu i ples proslavili smo 2. rođendan našeg prijatelja Vita.

Puno vremena provodili smo na svježem zraku i to boravkom na terasi ili dječjem igralištu. Većina djece je naučila samostalno se penjati i spuštati na tobogan. Osim tobogana, djeca vole boraviti na vrtuljku i klackalici.

Kako bi obilježili kraj pedagoške godine, u suradnji s roditeljima organizirali smo završno druženje djece, roditelja i odgojitelja. Zajedno smo uživali u raznim igrama na dječjem igralištu, te smo zaključili da druženje moramo ubrzo ponoviti.

 

“LAVIĆI” KROZ SVIBANJ

Na početku mjeseca svibnja obilježili smo Dan Sunca te na tu temu izradili Sunce pomoću otiskivanja dlanovima. Iako smo tu tehniku već usvojili, boje je ipak bilo malo po stolovima, stolicama i tijelima.

Svibanj je mjesec zaštite od požara pa smo obilježili blagdan Svetog Florijana oslikavanjem plamena i usvajanjem novih pojmova kao što su vatrogasac, vatra, vatrogasno vozilo.

Kako bismo razveselili majke povodom Majčinog dana izradili smo prigodne poklone. Najprije smo oslikali papirnate haljine vodenim bojama, a potom ih ukrasili šarenim krep papirima. Svaka haljina bila je unikatna i lijepa na svoj način. Naš pano u hodniku tim smo povodom ukrasili i cvjetovima koje su djeca obojila bojama za prste.

U ovom mjesecu obilježili smo i Dan obitelji. Svako dijete izradilo je svoju obiteljsku kuću od kartona, oslikalo je te na nju dodalo vrata i prozore te svoju fotografiju.

Krajem mjeseca izrađivali smo bubamare od papirnatih tanjura pomoću tempere, ljepila, kolaž papira. raznim tehnikama izrade utjecali smo na razvoj fine motorike.

Kroz mjesec provodili smo razne tjelesne aktivnosti za razvoj ravnoteže, koordinacije, spretnosti. dan spotra obilježili smo na svježem zraku izvođenjem vježbi na poligonu prepreka.

“LAVIĆI” KROZ TRAVANJ

Početkom travnja započeli smo s provedbom aktivnosti na temu Uskrs. Aktivnosti su nam se sastojale od izrade čestitaka, bojanja pisanica i izrade košarica za pisanice. Pano smo ukrasili izrađenom prigodnom čestitkom u obliku zeca, te oslikanim jajima. Djeci je najzanimljivije bilo traženje sakrivenih čokoladnih jaja u sobi dnevnog boravka.

Povodom Dana planeta Zemlje izradili smo vlastite planete Zemlje od papirnatih tanjura i krep papira.

Nastavili smo s proljetnim aktivnostima, pa smo izrađivali cvjetnu livadu i tulipane u više likovnih tehnika i kombinacija.

Kako bi djeca stekla nove radno praktične vještine ponudili smo im krpice za čišćenje i vodu. Uz pomoć odgojiteljica djeca čiste stolove, stolice i ormariće u kojima se nalaze igračke. Radno praktična aktivnost se većini djece jako svidjela, pa smo sljedećeg dana nastavili čišćenje u garderobi. Djeca su obrisala svoje garderobne ormariće i garnituru za sjedenje.

Nadalje smo izrađivali sok od raznog voća. U suradnji s roditeljima ( kojima se ovim putem zahvaljujemo) prikupili smo puno raznog voća kojeg smo oprali, narezali i stavili u sokovnik. Napravljeni sok smo degustirali u čašama sa slamčicama . Možemo vam reći da smo istinski uživali u provedenim aktivnostima.

 

“LAVIĆI” KROZ OŽUJAK

Tijekom mjeseca ožujka “Lavići” su obilježili Dan žena i Dan očeva. Povodom Dana žena izrađivali smo šarene bukete cvijeća, dok smo za očeve napravili kravate s otiscima prstiju. 

Dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena boravili smo puno vani gdje su se djeca najviše veselila igri autićima, guralicama i igrama loptom.

Kako bismo obilježili dolazak proljeća izrađivali smo jaglace i zumbule raznim likovnim kombiniranim tehnikama.

Tijekom cijelog mjeseca nastavili smo s radom na projektu “Moje tijelo”, prepoznavali i menovali dijelove tijela, razvijali vizualnu i taktilnu percepciju kroz istraživačko-spoznajne, tjelesne, likovne, glazbene i govorne aktivnosti. U sklopu razgovora o zdravoj prehrani izradili smo i smoothie za koji su djeca sama pripremala voće i stavljala ga u blender.

Izradili smo nove pokrivaljke kroz koje djeca prepoznaju i imenuju predmete, boje i životinje i usvajaju nove pojmove.

 

 

“LAVIĆI” KROZ VELJAČU

Veljaču smo započeli obilježavanjem Valentinova, izradom licitarskih srca i srca s otiscima prstiju te traženjem paketića koje su nam donijele ptičice. Nakon toga obilježili smo Fašnik izradom kostima snjegovića u suradnji s roditeljima. Izrađivali smo i maske za lice i oslikavali klaunove. Fašnik smo proslavili u veseloj atmosferi uz pjesmu i ples. Krajem mjeseca započeli smo s projektom “Moje tijelo”. Prepoznavali smo i imenovali dijelove tijela, ocrtavali konture dlanova, usvajali stihove pjesmice “Glava, ramena, koljena i stopala”.

“LAVIĆI” KROZ SIJEČANJ

 Kroz mjesec siječanj upoznavali smo se sa zimskom odjećom i obućom te smo izradili vlastite zimske kape i rukavice.  Slavili smo i prvi rođendan u našoj odgojnoj skupini. Zajedno smo pjevali i plesali, a potom izradili rođendanka za našeg prijatelja. Kroz tjelesne aktivnosti savladali smo sunožno skakanje i skakanje po jednoj nozi. U posjet su nam dolazila djeca iz srednje vrtićke skupine na zajedničko druženje kroz mnogo različitih igara. Krajem mjeseca pao je snijeg pa smo izrađivali snježne pahulje i ledene sige.

“LAVIĆI” KROZ PROSINAC

 Mjesec prosinac proveli smo u blagdanskom duhu. Obilježili smo blagdan Svetog Nikole izradom kaširanih čizmica. Svako dijete dobilo je slatki paketić i slikovnicu “Što je to?”. Blagdan Svete Lucije obilježili smo sijanjem pšenice koju smo nosili svojim domovima. Kroz mjesec izrađivali smo različite ukrase za bor, oslikavali kugle od stiropora, izrađivali Djeda Božićnjaka i čestitke za Božić. Oslikanim kuglama kitili smo vrtićki bor. Djed Božićnjak posjetio nas je u vrtiću i poklonio nam mnogo novih igračaka. Znatiželjni i nestrpljivi odmah smo krenuli na istraživanje i igru.

“LAVIĆI” KROZ STUDENI

U mjesecu studenom nastavili smo s projektom “Plodovi jeseni”, obilježili “Međunarodni dan tolerancije”, pripremali se za skori dolazak Svetog Nikole kroz mnoštvo istraživačkih i likovnih aktivnosti. Glazbom smo se bavili kroz pjesmice “Muhara”, “Boc, boc”, “Kruška, jabuka, šljiva” i “Jesenska pjesma”. Tjelesnim aktivnostima na taktilnim pločama i balansnoj ploči vježbamo održavanje ravnoteže.

OBAVIJESTI

Poštovani roditelji, ovdje možete pronaći obavijesti vezano za našu skupinu.

Skip to content