040 337-028 dv.jpcelica@gmail.com

“SOVICE”

mlađa mješovita jaslička skupina

1-2 godine

Upoznajte nas

Sovice | mlađa jaslička skupina

“SOVICE” KROZ SIJEČANJ

Nakon blagdana i godišnjih odmora male „Sovice“ brzo su se opet privikle na dnevni ritam i aktivnosti u vrtiću. Djeca su se najviše igrala novim igračkama te istraživala razne mogućnosti slaganja kockica koje smo dobili. Našoj skupini pridružio se najmlađi prijatelj Lukas koji se brzo adaptirao na nove prijatelje i odgojiteljice. Aktivnosti su bile vezane uz zimu – čitali smo slikovnice o zimi i razgovarali kako se oblačiti kad je jako hladno te „nacrtali“ svoje kape i rukavice. Izradili smo ledene boje i slikali njima zimu, naučili pjesmu o snjegoviću, izrađivali zajedničke snjegoviće.., a kad je pao snijeg odmah smo otišli van i malo se poigrali – čak smo napravili mini snjegoviće, grudali se i istraživali snijeg. Enea je polovicom siječnja proslavila svoj 2. rođendan s prijateljima. Želimo joj sve najbolje!

“SOVICE” KROZ PROSINAC

Stigao nam je najradosniji mjesec u godini, prepun događaja, aktivnosti, iščekivanja i veselih trenutaka. U naš veseli vrtić, prepun dječjih radova, prvo nam je stigao Sveti Nikola i preko noći ostavio poklone za svu dobru djecu. Naravno, za njim se šuljao i Krampus, koji je djeci ostavio šibe, samo zato da se podsjete da i sljedeću godinu budu dobra, baš kao što su to bila i ove godine.

 Proslavili smo dva rođendana, Mila B. I Mila V. su obje proslavile 2. rođendan. Našim dragim slavljenicama želimo puno zdravlja, igre, smijeha i veselja, te da nam i dalje budu tako vesele i bezbrižne:)

Prosinac je obilovao raznim likovnim, istraživačkim, tjelesnim, govornim i glazbenim aktivnostima: izrađivali smo poklone za rođendane, božićne čestitke, ukrase za božićno drvce, čizmice za Sv. Nikolu, ukrašavali posudice za sijanje pšenice; sijali smo božićnu pšenicu i brinuli o njoj te pratili kako raste; svaki dan proveli smo dio vremena vani na svježem zraku: na terasi, u šetnji, ili u dvorani na razgibavanju, te smo se čak uspjeli jednom poigrati vani na snijegu i iskusiti prave zimske radosti; puno čitamo i listamo slikovnice koje odabiru djeca i one koje su prigodne za ovo doba godine, a i pjevamo i slušamo prigodne pjesmice, u kojima djeca uživaju.

 22. prosinca posjetio nas je i Djed Božićnjak. S njim smo malo porazgovarali i družili se, a za kraj druženja smo mu otpjevali pjesmicu i zaplesali s njime. Bilo nam je jako veselo! Donio nam je punu vreću darova jer smo bili jako dobri, a to smo mu i obećali za sljedeću godinu:)

 I tako, nakon malo odmora, krećemo u novu 2024. godinu puni optimizma i pozitivne energije, znamo da nas čeka puno veselih dogodovština, igre, zabave i smijeha!

„Sovice” vam svima žele sretnu i uspješnu novu godinu!

 

 

 

 

“SOVICE” KROZ STUDENI

     Nakon adaptacije djece i stvaranja dobre i sigurne atmosfere u skupini počeli smo s projektom „Moje tijelo“, a u mjesecu studenome najviše su aktivnosti bile vezane uz sam projekt.

     Od početka „Sovice“ sve više upoznaju sebe i svoje tijelo te kako mogu djelovati na okolinu. Svakodnevno, u planiranim i spontanim aktivnostima, kao i u igri, djeca uče i obogaćuju svoje znanje i iskustvo.

     Raznim tjelesnim aktivnostima i pokretnim igrama djeca usavršavaju vještine i prirodne oblike kretanja: puzanje, hodanje, trčanje, provlačenje… Vježbanjem, boravkom na svježem zraku kao i spavanjem utječe se na pravilan rast i razvoj djeteta, a mjerenjima se prati razvoj djeteta.

     Na svim područjima potiče se samostalnost djeteta – djeca svakodnevno uče samostalno jesti i piti, preoblačiti  se i obuvati te pospremati obuću i odjeću, umivati se i prati ruke, bacati smeće u koš, pospremati igračke te ih se potiče na čuvanje stvari…

     U likovno-kreativnim aktivnostima djeca uče pravilno koristiti likovna sredstva i upoznaju se s raznim likovnim tehnikama. Time se utječe na razvijanje fine motorike, bolje vidne i osjetilne percepcije.., dolazi do izražaja dječja mašta i interes prema određenim aktivnostima.

     Djeca proširuju svoj rječnik  – kroz slikovnice, brojalice, pjesmice, slušanje kratkih igrokaza, oponašanje raznih zvukova iz okoline i slušanje skladbi i pjesama kao i uz ples…, a u igri sve više verbalno komuniciraju s drugima. Djeca polako u igri uče kako govorom rješavati moguće probleme i sukobe od najranije dobi i time stvaraju bolje socio-emocionalne veze i odnose s drugima.

     Raznim didaktičkim igrama dijete se potiče na logičko razmišljanje i povezivanje, na učenje i bogaćenje iskustva, ali i na strpljivo čekanje i dijeljenje igračaka.

 

 

 

 

 

 

“SOVICE” KROZ LISTOPAD

Prvi tjedan u listopadu bio je prepun raznih sadržaja i aktivnosti: obilježavali smo „Tjedan djeteta” raznim igrama i aktivnostima; slavili smo rođendan vrtića uz mnoštvo zanimljivih aktivnosti: izrađivali smo i oslikavali rođendanske krune, pravili rođendansku tortu, a proslava je uveličana prekrasnim čestitkama koje su izrađivala djeca zajedno s roditeljima, hvala roditeljima na trudu i vremenu.

U tom prvom tjednu dobili smo „pojačanje” u skupini, stigla nam je nova „Sovica”, koju su djeca lijepo dočekala, noseći joj igračke, tješila ju i grlila, da lakše prođe period prilagodbe.

 Sljedeći tjedan na redu je bilo voće; uz Svjetski dan jabuka upoznali smo ne samo jabuke, već i drugo raznovrsno voće, slikali grožđe, pobliže upoznali i druge plodove jeseni te se tako uveli u sljedeći tjedan i novu temu, Dane zahvalnosti.

Mijesili smo slano tijesto, istraživali njegova svojstva, valjali ga, rezali, oblikovali modlicama, a onda smo uz pomoć mame Klementine umijesili, valjali, rolali i pekli prave klipiće.

 Vrijeme nam je bilo lijepo, i svaki dan provodimo vani na terasi ili na igralištu, u slobodnim ili organiziranim aktivnostima. Jesen nam je stigla u svim svojim bojama, pa promatramo promjene u prirodi i oko nas.

 Svakodnevno pjevamo pjesmice, glumimo, čitamo, plešemo, igramo se, aktivno istražujemo svijet oko nas te tako zajedno rastemo.

“SOVICE” KROZ RUJAN

Prvi dan u vrtiću malim „Sovicama“ bio je prepun emocija i dojmova. Uz vesele pjesme, sobu ispunjenu balonima i novim igračkama, puhanjem balončića od sapunice…prvi susret s vrtićem bio je puno lakši i zanimljiviji.

Nakon par dana upoznavanja međusobno smo se više povezali te stekli sigurnost i počeli razvijati povjerenje na nivou cijele skupine. Male „Sovice“ počele su više istraživati kutiće u sobi i razne nove stvari i igračke te upoznavati nove prostorije u vrtiću.

Polako i sigurno „Sovice“ su se privikle na boravak u vrtiću. Prema želji svako dijete sudjeluje u raznim slobodnim i vođenim aktivnostima.  Na dan „Hrvatskog olimpijskog dana“ svi smo bili u bijelome i kao mini sportaši vježbali uz pjesmu „Vježba“.

U mjesecu rujnu Mihej i Duje proslavili su svoj 2. rođendan. Želimo im sve najbolje!

Krajem rujna okupili smo se na vrtićkom igralištu na „Jesenskoj svečanosti“. „Sovice“ su se poigrale na igralištu, počastile ukusnim plodovima jeseni, sudjelovale u izradi ježića i natjecale zajedno sa svojim  roditeljima u štafetnoj igri. Svi smo se bolje upoznali, zabavili, nasmijali i još više povezali.

Svaki dan kroz igru i istraživanje naučimo nešto novo i nadograđujemo spoznaje i iskustvo. „Sovice“ čeka još puno zajedničkih pustolovina😊

 

 

 

 

 

 

 

OBAVIJESTI

Poštovani roditelji, ovdje možete pronaći obavijesti vezano za našu skupinu.

Skip to content