040 337-028 dv.jpcelica@gmail.com

“PANDICE”

starija mješovita jaslička skupina

2-3 godine

OBAVIJESTI

Poštovani roditelji, ovdje možete pronaći obavijesti vezano za našu skupinu.

Upoznajte nas

“PANDICE” KROZ KOLOVOZ

U kolovozu su „Pandice“ provodile razne likovne, govorne i istraživačko-spoznajne aktivnosti poput: slikanje raka, pića s ledom, ljetne obuće i odjeće, izrada zajedničkog rada sunca tehnikom kolaž (crtanje dječjih ruku i izrezivanje). Djeca su mnogo vremena boravila na svježem zraku na vrtićkom igralištu igrajući se na igralima i različitih pokretnih igara.

Proslavili su čak tri velika treća rođendana – Miji, Lovri K. i Lovri P.

“PANDICE” KROZ SRPANJ

U srpnju su djeca iz skupine „Pandice“ boravila s djecom iz skupina „Lavići“ i „Zvjezdice“ zbog ljetne organizacije rada. Djeca su mnogo vremena provela na svježem zraku – na terasi sobe dnevnog boravka ili na dječjem igralištu. Provodile su se likovne, govorne, glazbene i istraživačko – spoznajne aktivnosti vezane uz ljeto. Častili smo se i sladoledom kojeg nam je. Proslavili smo čak tri velika treća rođendana – Anamariji, Juraju i Klari.

“PANDICE” KROZ LIPANJ

Tijekom mjeseca lipnja djeca iz skupine „Pandice“ obilježavala su prvi dan ljeta prigodnom pjesmicom te prigodnim likovnim i govornim aktivnostima.

U dogovoru s roditeljima završna svečanost se nije održala, ali su odgojiteljice snimile djecu kako plešu i pjevaju i poslale roditeljima snimke.

Sasvim slučajno kad su prolazili pored naše sobe dnevnog boravka djeca iz mlađe vrtićke skupine „Zvjezdice“ pomogla su djeci iz naše skupine kod obuvanja obuće što je rezultiralo lijepom međuvršnjačkom suradnjom.  

Proslavili smo Martin treći rođendan pjevanjem pjesmica, puhanjem svjećica na torti, izradom rođendanka te čašćenjem.

Djeca iz skupine „Pandice“ su zajedno sa svojim odgojiteljicama izradila ukrase za hodnik ispred naše sobe dnevnog boravka – školjke, ribice, kornjače, hobotnice, morske zvijezde.  

Djeca su u lipnju zaključila projekt „Život na farmi – domaće životinje“ igrom raznih igri koje su im izradile odgojiteljice.

“PANDICE” KROZ SVIBANJ

Početkom mjeseca svibnja djeca iz skupine „Pandice“ su obilježila Svjetski dan sunca kroz likovne i govorne aktivnosti.

Obilježen je i Majčin dan izradom čestitaka za majke, usvajanjem pjesmice „Čestitka majčici“ te slikanjem vlastite majke – kakvu majka ima kosu, kakve oči,…

Tijekom cijelog mjeseca „Pandice“ su kroz razne aktivnosti obilježile mjesec zaštite od požara: kroz likovne aktivnosti, razne igre, puzzle, slagalice, gledanjem crtanog filma.

Obilježen je i Svjetski dan sporta – u suradnji s roditeljima djeca su u petak 26. svibnja obukla bijele majice te su zajedno sa svojim odgojiteljicama otišla na obližnje igralište kako bi mogli trčati, skakati, igrati se loptom, igrati igre s pjevanjem „Ringe raja“, „U jutro rano“ te „U Lopatincu je vrtić.“

U sklopu projekta „Glazbeni instrumenti“ u našem se vrtiću održala radionica „Upoznajemo glazbene instrumente“ koju je organizirao „Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu“. Djeca su mogla isprobati i upoznati razne puhačke i  žičane instrumente, instrumente s tipkama te udaraljke. Nevezano uz radionicu, svako dijete je izradilo vlastitu gitaru likovnom tehnikom bojanje pastelama te kolaž.

U sklopu projekta „Život na farmi – domaće životinje“ djeca su uz pomoć svojih odgojiteljica pobliže upoznala životinje konj i magarac kroz razne likovne, glazbene i govorne aktivnosti.

Također, u svibnju su Teo i Edo proslavili svoje treće rođendane. Djeca su im s radošću pjevala rođendanske pjesme, dok su dečki puhali svjećice na torti.

 

“PANDICE” KROZ TRAVANJ

Početkom mjeseca travnja djeca iz skupine „Pandice“ obilježavala su Uskrs  kroz razne likovne, glazbene, tjelesne, govorne i scenske aktivnosti. U dogovoru s Klarinom majkom, u posjetu djeci je došao i jedan mali zeko kojeg su mazili i pazili. Također, djeca su izrađivala košarice koje su punili travom i čokoladnim jajima koje su sami tražili po sobi dnevnog boravka.

U ponedjeljak, 3. travnja, djeca su započela sa životno-praktičkom aktivnošću – pranje zubi. Zube peru svakodnevno nakon doručka. Nekima je još uvijek potrebna asistencija, no većini djece već ide odlično.

Djeca su obilježila Dan planete Zemlje kroz likovne te istraživačko-spoznajne aktivnosti. Odgojiteljice su im izradile i didaktičke igre.

I ovog su mjeseca djeca iz skupine „Pandice“ puno radila na projektima „Život na farmi – domaće životinje“ te „Glazbeni instrumenti“. U sklopu projekta „Život na farmi – domaće životinje“ djeca su proučavala kokoš, pijetla, pile te zeca. Navede životinje proučavali su kroz razne aktivnosti te ih uklopili s uskršnjim aktivnostima. U sklopu projekta „Glazbeni instrumenti“ djeca su nešto više učila o glazbalima s tipkama, te su imali posjetu gđe Hutinec (asistentice u vrtiću). Djeca su rado svirala na instrumentima koje je donijela – sintisajzeru te bubnjevima.

Također, djeca su iskoristila svaki trenutak lijepog i toplog vremena te boravila vani na dječjem igralištu – trčali su, prljali se, brali maslačke,… Proslavili su Zoin treći rođendan – počastili se slatkišima te joj pjevali rođendanske pjesmice. Ovog se mjeseca i više pažnje usmjerilo modeliranju plastelinom te rezanju škarama.

Za kraj mjeseca, djeca su obilježila Svjetski dan plesa plesnim akivnostima uz razne pjesmice te su izradili balerine koje su s ponosom stavili na kutić za roditelje.

 

“PANDICE” KROZ OŽUJAK

Tijekom mjeseca ožujka obilježavali smo Dan žena izradom lončanica sa cvijetom i Dan očeva izradom čestitke.

Upoznali smo se s godišnjim dobom proljećem kroz  pjesmice “Visibaba mala” i “Proljeće je procvalo”, slikovnicu “Proljeće” i mnogo različitih likovnih aktivnosti.

Proslavili smo 3 velika treća rođendana – Ivanov, Anastazijin i Anelov. Djeca su puhala svjećice na torti i ponosno nosila rođendanske krune na glavama.

Oformili smo novi centar aktivnosti – centar liječnika.

Tijekom cijelog mjeseca nastavili smo s radom na projektima “Život na farmi – domaće životinje” i “Glazbeni instrumenti” kroz koje smo proučavali patke uz brojalice, slikovnice i stolne igre te udaraljke kroz video prikaze, plakate i manipuliranje zvečkama, trianglima, ksilofonom, metalofonom, tamburinom, kastanjetama i zvončićima.

“PANDICE” KROZ VELJAČU

Tijekom mjeseca veljače „Pandice“ su istraživale emocije proučavajući razne fotografije ljudskog lica, oponašanjem emocija mimikom lica te kroz igru „Simom says“, odnosno „Panda kaže“ koja se izrazito svidjela djeci.

Također, proučavali su i ptice selice i stanarice te su uz pomoć svojih odgojiteljica izradili kućicu za ptice koju su vani postavili zajedno s hranom. Ptice su proučavali kroz razne likovne aktivnosti, proučavanjem fotografija i enciklopedija o pticama, kao i slušanjem pjeva različitih vrsta ptica.

Kroz razne likovne, istraživačko-spoznajne, govorne i glazbene aktivnosti djeca su obilježila Valentinovo. Na sam dan Valentinova djeca su kući nosila prigodan poklončić, odnosno nekoliko bombona i kolačića „ftičeka“.

Naravno, „Pandice“ su se dobro pripremile i za maškare – roditelji su im izradili maske „Pande“ na zajedničkoj radionici krajem mjeseca siječnja, koje su djeca ponosno pokazivala u utorak, 21. veljače 2023. kada su se i  počastila  krafnama koje je ispekla  naša teta kuharica. Maškare su se također obilježile raznim likovnim i glazbenim aktivnostima. 

Tijekom cijelog mjeseca nastavili smo s radom na projektima „Život na farmi – domaće životinje“ i „Glazbeni instrumenti“. U sklopu projekta „Život na farmi – domaće životinje“ proučavale su se ovce, njihova vuna, kao i vrste krzna i materijala. Djeca su svakodnevno igrala stolne igre koje su izradile odgojiteljice. U sklopu projekta „Glazbeni instrumenti“ proučavali smo puhačke instrumente kroz glazbene i istraživačko-spoznajne aktivnosti. Nazive nekih instrumenata djeca su zapamtila i prepoznala vrlo brzo.

“PANDICE” KROZ SIJEČANJ

U siječnju su djeca iz skupine „Pandice“ mnogo pažnje usmjerila prema projektu „Život na farmi – domaće životinje“, odnosno proučavanju krava i svinja. Kroz razne likovne, glazbene, govorne, scenske i istraživačko-spoznajne aktivnosti djeca su spoznala što je krava, a što svinja, što su to mliječni proizvodi te kakav je život navedenih životinja na farmi. Također, proučavali su i pingvine – kroz razne društvene igre, likovne i istraživačko-spoznajne aktivnosti. Uz pingvine istraživali su i led i snijeg. Uz aktivnosti sa snijegom bavili  su se i snjegovićima te uspješno usvojili  pjesmice: „Snjegoviću, snjegoviću“ i „Bijeli snješko“. Snjegoviće su interpretirali kroz različite likovne aktivnosti. Također, uz slikopjesmu „Zimski dan“ proučili su i razne zimske odjevne predmete te usvojili pjesmicu „Ljuti se vrapčić“. Uz proučavanje zimskih odjevnih predmeta svi smo se dobro obukli i svakodnevno boravili na našoj terasi sobe dnevnog boravka. Krajem siječnja održana je radionica s roditeljima povodom Fašnika u koji se uključila velika većina roditelja. Ovim putem zahvaljujemo svih roditeljima koji su se pridružili radionici.

“PANDICE” KROZ PROSINAC

Tijekom prosinca aktivnosti su bile osmišljene da budu što čarobnije i veselije kako bi djeca dobila što bolji dojam božićne radosti. Kroz cijeli mjesec stalno su svirale božićne i novogodišnje pjesmice uz koje su djeca nerijetko i zaplesala. Početkom mjeseca obilježili smo blagdan Svetog Nikole. Tog jutra u vrtiću su nas dočekali otisci čizama, a na svakom garderobnom ormariću osvanuo je po jedan poklončić. Svako je dijete izradilo i vlastitu čizmicu kojima smo ukrasili naš pano. Božićna radionica izrade ukrasa za prodajni štand na božićnom sajmu održana je 8. prosinca. Roditelji su ukrašavali limenke u koje su djeca sljedeći dan sadila pšenicu, a zajedno s odgojiteljima izrađivali su i snjegoviće od plastičnih boca te boriće od starih cda. Sav materijal bio je prikupljen kroz suradnju s roditeljima. Mnogo vremena i truda posvetili smo i izradi ukrasa za hodnik ispred sobe dnevnog boravka i ukrasa od češera kojima smo kitili bor u ulaznom holu. Svetu Luciju obilježili smo sadnjom pšenice i ukrašavanjem posudica. Pšenica je nekoliko dana rasla u vrtiću, pritom smo je svakodnevno pažljivo promatrali i zalijevali te ponosno nosili svojim kućama. prvi dan zime bavili smo se različitim likovnim, glazbenim i istraživačko-spoznajnim aktivnostima pa smo tako proveli pokus “Kako nastaje snijeg?”, usvojili pjesmicu “Novogodišnja pjesma” i čitali slikovnice “Mala snježna pahulja” i “Amo tamo”. Posjetio nas je i Djed Božićnjak i razveselio nas mnoštvom poklona. Za kraj prosinca izradili smo čestitke svim djelatnicima vrtića i članovima svojih obitelji.

“PANDICE” KROZ STUDENI

U studenom su “Pandice” proučavale vremenske uvjete i promjene, kišu, maglu, a krajem mjeseca iznenadio nas je i snijeg. Slikali smo kišne kapi te svoje gumene čizmice. Nastavili smo raditi na projektu “Glazbeni instrumenti” u sklopu kojeg nas je posjetio Striček Bobek s gitarom i ukulelama. Slušali smo razne skladbe u kojima su vodeći instrumenti žičani. Nastavio se i rad na projektu “Život na farmi – domaće životinje” kroz proučavanje mačke i psa u likovnim , glazbenim i istraživačko-spoznajnim aktivnostima. Uz to bavili smo se i šumskim životinjama izradom plakata, pjevanjem pjesmica i likovnim izražavanjem. Krajem studenog izradili smo svoje adventske vjenčiće i polako započeli sa zimskim aktivnostima izradom snjegovića, pahulja i pjevanjem božićnih pjesmica.

Skip to content