040 337-028 dv.jpcelica@gmail.com

“PANDICE”

mlađa mješovita vrtićka skupina

3-4 godine

Upoznajte nas

Pandice

“PANDICE” KROZ SIJEČANJ

U siječnju su “Pandice” nakon povratka s božićnih i novogodišnjih praznika, u ponedjeljak 8. siječnja proslavile Alisin veliki 4. rođendan, uz pjesmice, ples i čašćenje.

Skupina “Pandice” se tijekom siječnja uključila u projekt “Sigurnije škole i vrtići” s ciljem upoznavanja djece s izvanrednim situacijama (aktivnost “Ringe, ringe potres!”) i upoznavanja djece s neugodnim osjećajima i kako se nositi s njima (aktivnost za opuštanje “Puhanje mjehurića”).

Tijekom cijelog mjeseca djeca su kroz razne govorne, likovne, glazbene i istraživačko-spoznajne aktivnosti proučavala zimu i njena obilježja. Usvojili su pjesmice „Jure, jure saonice“, „Ljuti se vrapčić“, čitali slikovnice „Razbojnik sa žutom pjegom“, „Miffy na snijegu“, „Amo-tamo“, „Mala snježna pahulja“, „Snjegović Snješko na čaju kod vještice Klotilde“, slagali flash kartice i igru s čičkom „Odjeća i obuća zimi“, a različitim likovnim tehnikama provodili likovne aktivnosti vezane uz temu zime. Često smo boravili na svježem zraku u šetnjama okolicom vrtića, kad  su nam vremenske prilike to dozvoljavale, te igrali pokretnih igara „Mišice, mišice“, „Igra kolo“, „Ujutro rano“, „U Lopatincu je vrtić“, „Mi smo djeca vesela“.

U ponedjeljak, 22. siječnja povodom Međunarodnog dana zagrljaja “Pandice” su izradile plakat zajedno sa svojim odgojiteljicama i u verbalnoj komunikaciji izrazili svoja mišljenja u kojim se sve situacijama grlimo.

I kroz siječanj “Pandice” su nastavile s provedbom projekata “Zanimljivi svijet dinosaura” i „Znam što osjećam“. Igrali su razne stolno-manipulativne igre koje su izradile odgojiteljice („Provuci vunu kroz tijelo dinosaura“, „Brojevi dinosauri“, „Memory dinosauri“, „Dino boje“, „Emotivna jaja“, „Memory osjećaji“, „Kosturi dinosaura“), istraživali “erupciju lave” pomoću makete vulkana sa sodom bikarbonom, octom i bojom, čitali slikovnice o osjećajima „Hotel osjećaja“, „Raznobojno čudovište“, „Kada je ljut, nilski konjić grize“ i razgovarali o svojim osjećajima, crtali osjećaje prema slikovnici „Hotel osjećaja“.

 

 

“PANDICE” KROZ PROSINAC

U prosincu su djeca iz skupine „Pandice“ sudjelovala u raznim božićnim i novogodišnjim aktivnostima. U ponedjeljak, 4. prosinca „Pandice“ su zajedno sa „Zvjezdicama“ i „Zmajčekima“ ukrasila bor ispred zgrade općine ukrasima koje su djeca sama izradila, a nakon ukrašavanja dočekali su ih djelatnici i načelnik s grickalicama i sokovima. U utorak, 5. prosinca u iščekivanju Svetog Nikole (i Krampusa) djeca su čistila svoje čizmice recitirajući brojalicu „Čistim, čistim čizmicu“, također, djeca su obojala vlastitog Svetog Nikolu i uz pomoć odgojiteljice zapisala svoje želje. U petak, 8. prosinca djeca su pogledala predstavu “Vilenjačke priče” koju je izvela Kazališna družina Pinklec. Početkom mjeseca prosinca sudjelovali smo u sakupljanju poklona za djecu te ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali. U utorak, 19. prosinca djeca su ukrasila vrtićki bor gnomovima od papira koje su sama izradila. U četvrtak, 21. prosinca djeca su zajedno sa skupinama „Zvjezdice“ i „Zmajčeki“ sudjelovala u Autobusu Djeda Mraza. Tijekom vožnje međimurskim gradovima i selima djeca su pričala s Djedicom, vilenjacima, pjevala božićne pjesme, a na kraju dobila slatki paketić. U petak, 22. prosinca Djed Božićnjak je stigao i u naš vrtić  i podijelio poklone za svaku skupinu. Uz sve navedene aktivnosti, djeca su obilježila dan Svete Lucije sadnjom pšenice o kojoj su nekoliko dana brinula u vrtiću, a kasnije je nosila kućama. Obilježili su prvi dan zime izradom pahuljice mozaik tehnikom. Proslavili smo i dva velika rođendana – Alexov treći i Milin četvrti. Nastavilo se s radom na projektu „Zanimljivi svijet dinosaura“, a s djecom je razrađena i tema „moje tijelo“ uz nabrajanje dijelova tijela i kroz razne igre koje su izradile odgojiteljice.

 

“PANDICE” KROZ STUDENI

U četvrtak, 2. studenog Ian je proslavio veliki 4. rođendan. Pjevalo se, plesalo, veselilo i častilo.

U četvrtak, 9. studenog „Pandice“ su obilježile Svjetski dan izumitelja kroz razgovor o našim poznatim izumiteljima i upoznavanjem istih te izradom plakata o njima i njihovim izumima.

U studenom su „Pandice“ nastavile s provedbom projekta „Zanimljivi svijet dinosaura“. Dovršili su uz pomoć odgojiteljica kutak „Otok dinosaura“ koji im je najomiljenije mjesto za igru te proučavali dinosaure, kosture i otiske stopala dinosaura u različitim enciklopedijama. Izrađivali su dinosaure od kartonskih tanjura, od domaćeg plastelina uz pomoć predložaka, otiskivali su stopala igračaka dinosaura temperama i pomoću izrađenih stopala od kartonskih tuljaka, igrali su razne stolno-manipulativne igre koje su im izradile odgojiteljice, pogledali animirane slikovnice „Dolina dinosaura“ i „Dinosauri gaćoljupci“.

U ponedjeljak, 20. studenog povodom Međunarodnog dana dječjih prava izradili su plakat zajedno sa svojim odgojiteljicama i u verbalnoj komunikaciji izrazili svoja mišljenja na što sve djeca imaju pravo.

U utorak, 22. studenog djeca su sudjelovala u zabavnoj predstavi „Što ću biti kad odrastem?“ u izvedbi Male scene iz Zagreba, a nakon predstave „Pandice“ su proslavile veliki 4. rođendan prijatelja Jakova, uz pjesmice, ples i čašćenje.

U petak, 24. studenog ponovili smo filmski petak ali u sobi dnevnog boravka „Pandica“, pogledali smo animirani film „Ivica i Marica“. Djeci se svidjelo pa planiramo ponoviti filmski petak.

Tokom cijelog mjeseca „Pandice“ su istraživale život životinja u šumi kroz različite govorne aktivnosti (slikovnice: „Ti i ja mali medo“, „Dabrov dućan“, „Ogledalce“, „Vjeverica ima puno posla“), likovne, istraživačko-spoznajne i glazbene aktivnosti. Mnogo vremena djeca skupine provela su u šetnjama okolicom vrtića te u igri pokretnih igara: „Igra kolo“, „Mi smo djeca vesela“, „Ujutro rano“, „U Lopatincu je vrtić“, „Boc, boc iglicama“, „Tko je zamijenio papuče?“.

U studenom su „Pandice“ započele s radom na projektu „Znam što osjećam“. Usvojili su pjesmicu „Kad si sretan“, igrali se različitih igara koje su im pripremile odgojiteljice, razgovarali o emocijama.

Kako se približava božićno vrijeme, „Pandice“ su počele s izradom ukrasa za hodnik i sobu dnevnog boravka, pa su tako obojali čizmice i ukrasili ih vatom za nadolazeći dan Svetog Nikole.

“PANDICE” KROZ LISTOPAD

Djeca iz skupine „Pandice“ su tijekom listopada bila baš aktivna.

U ponedjeljak, 2. listopada vrtićke skupine je posjetila policijska službenica Margareta Martina Cvetković koja je djeci održala zabavno i edukativno predavanje o sigurnom kretanju pješaka u prometu, razgovoru s nepoznatim osobama, vezanju u auto sjedalici te im je na slikovit način prikazala što i kako rade policijski službenici i što sve sadrži službeno policijsko vozilo.

Početkom mjeseca listopada obilježio se dječji tjedan. Djeca su proučavala slikovnicu „Dječji bonton“, izradila pravila skupine te usvojila četiri čarobne riječi.

Isti tjedan je Lovro B. proslavio svoj veliki 3 rođendan. Pjevalo se, plesalo, veselilo i častilo.

U petak, 6. listopada proslavio se vrtićki 3. rođendan. Djeca su, uz pomoć roditelja, kod kuće izradila rođendanske čestitke za svoj vrtić. Odgojiteljice su pripremile krune i narukvice koje su djeca ponosno nosila tijekom izrade malih torta. Kasnije su se djeca, a i roditelji, tim torticama počastili.

Tijekom cijelog mjeseca mnogo se radilo na tjelesnim aktivnostima, kao što su šetnje i pokretne igre. Djeca su usvojila pokretne igre: „Boc, boc iglicama“, „Igra kolo“, „Tko je zamijenio papuče?“, „Mi smo djeca vesela“.

Također, djeca su kroz razne likovne, glazbene, govorne i istraživačko-spoznajne aktivnosti proučavala jesen i jesenske plodove kao što su lišće, grožđe, tikvice, gljive, bundeve. Usvojila su pjesmice i brojalice „Berem, berem grožđe“, „Jesenska pjesma“, „Molba gljive muhare“. Djeca su isprobavala razne vrste grožđa i proučavala razne vrste tikvica, koje su sami donijeli u vrtić.

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje djeca su u suradnji s vrtićkom kuharicom mijesila i pekla klipiće kojima su se kasnije počastili. Pomoću domaćeg plastelina djeca su izrađivala vlastite pletenice, a likovno su se izrazili i na papiru – bojanjem raznih peciva pastelom te su usvojila pjesmicu „Pekaru maleni“.

Povodom dana jabuka djeca su, zajedno sa svojim odgojiteljicama, izradila voćnu salatu – u kojoj je glavni sastojak bila, pogađate, jabuka! Djeca su sama rezala voće i stavljala u zdjelu. Čitale su se razne slikovnice o jabukama, usvojila se pjesmica „Jabučice crvena“, a izrazili su se i likovno – bojali su jabuku vodenim bojama. Također, djeca su isprobavala i razne vrste jabuka.

Također povodom dana jabuka djeca su išla na svoj prvi izlet i to u grad Čakovec, zajedno sa skupinom „Zvjezdice“. Posjetila su Knjižnicu i čitaonicu „Nikola Zrinski“ gdje ih je dočekala knjižničarka Helena, provela ih kroz knjižnicu i pročitala im slikovnicu „Jabuka“. Šetnjom kroz grad, posjetili su i knjižaru „Školska knjiga“ gdje su kupili jednu slikovnicu. Prošetali su kroz Perivoj Zrinskih i pored Crkve Svetog Nikole. Za poklon knjižničarki djeca su obojala sliku knjižničarke.

U listopadu su „Pandice“ započele s radom na projektu „Zanimljivi svijet dinosaura“. Proučavali su dinosaure kroz razne aktivnosti. Izrađivali su dinosaure uz pomoć domaćeg plastelina, igrali su razne igre koji su im pripremile odgojiteljice, proučavali su slikovnice i enciklopedije, pogledali crtani film „Zemlja daleke prošlosti“.

Krajem mjeseca su djeca iz skupine „Pandice“, zajedno s djecom iz skupine „Zvjezdice“ bila u šetnji do mjesnog groblja gdje su zapalili i nekoliko svijeća, djeca su svijeće i naslikala.

U srijedu, 24. listopada djeca su sudjelovala u interaktivnoj i poučnoj predstavi „Misli u boji“ u organizaciji Ministarstva kulture i medija u sklopu programa „Ruksak (pun) kulture“, dok je u četvrtak 25. listopada većina djece iz skupine sudjelovala u zabavnoj predstavi „Mirisni kesten, prozor za kiše i šuškava jesen što diše“ u organizaciji „Šarenog svijeta“, baš su se jako zabavili i jedva čekaju sljedeću predstavu.

U petak 26. listopada na nivou cijelog vrtića održao se „filmski petak“. Djeca su pogledala crtani film „Madagascar – Najtraženiji u Europi“. Djeci se filmski petak izrazito svidio i planira se ponoviti uskoro.

U utorak 31. listopada djeca iz skupine „Pandice“ obilježila su Svjetski dan štednje izradom kasica pčelica.

“PANDICE” KROZ RUJAN

U rujnu se u „Pandice“ upisalo nekoliko nove djece te su se sva djeca uspješno adaptirala u skupinu. Provodilo se nekoliko aktivnosti upoznavanja poput pjesmice „U Lopatincu je vrtić“ i igre „Tko je zamijenio papuče?“. Djeca su uživala u upoznavanju nove sobe dnevnog boravka i slobodnoj igri poput rezanja papira škarama, igre u trgovini, igre liječnika, igre u kuhinji ili pak igre u centru građenja i konstruiranja.

Provodile su se aktivnosti povodom prvog dana jeseni. Djeca su proučavala suncokret te isti i naslikala kombiniranim likovnim tehnikama. Djeca su izradila gljive muhare i obojala ježiće kojima se ukrasio hodnik ispred sobe dnevnog boravka. Slikali su i stablo u jesen tako da su uz pomoć tempera i štapića za uši točkala po papiru. Usvojene su pjesmice „Boc, boc iglicama“, „Molba gljive muhare“ i „Jesenska pjesma“. Djeca su pogledala i crtani film „Peppa Pig – skakanje po blatnim lokvicama“, te su proučavala sjene.

Svakog dana djeca iz skupine „Pandice“ jutro su započele vježbanjem uz pjesmice „Crazy Frog“, „Freeze Dance“ ili „I Like to Move It“, a nakon svakog doručka slijedilo je detaljno i pravilno pranje zubi.

Svakim danom, kada je vrijeme bilo pogodno, „Pandice“ su boravile vani na dječjem igralištu ili u šetnji u čemu su posebno uživali. 

 

 

OBAVIJESTI

Poštovani roditelji, ovdje možete pronaći obavijesti vezano za našu skupinu.

Skip to content